A sült kolbász vitte a prímet Pekingben

2018.09.18

Az esemény lehetőséget teremtett a magyarországi politikai, üzleti, kulturális, oktatási és egyéb kapcsolatok informális találkozóihoz, továbbá Magyarország láthatóságát növelte a kínai fővárosban. Megyénket az eseményen Prohászka Béla, Tímár András és Tímár Andrásné mesterszakácsok, Balogh László mestercukrász, valamint Hudák Mariann divattervező képviselték.

Prohászka Béla elmondta, minden reggel, délben, ötórai tea idején és vacsoraidőben ételeket tálaltak fel a vendégeknek. A prímet a magyar sült kolbász vitte, négy nap alatt több mint 400 kg fogyott el. A megyei mesterek készítettek többek között libamáj- és kakaspástétomot, tárkonyos kacsalevest, bélszín steak-et vincellér módra és tokaji aszús tortát is. A szálloda jelentése, valamint a magyar szakács- és cukrászteam beszámolója alapján állandó teltház jellemezte az esemény ezen vonulatát.

A kisgyermekes családokat és igényes háziasszonyokat szólította meg a Balogh László vezette, magyar süteményeket bemutató cukrásziskola. Ez a program nem csupán a kínai lakosság körében aratott sikert, hanem egyéb nemzetközi érdeklődés is tapasztalható volt. Japán és indiai vendégek is hatalmas lelkesedéssel gyártották a tortácskákat díszítő marcipánvirágokat. A kulturális vonalat a naponta több alkalommal megtartott magyar néptánc- és a magyar hagyományos viseleten alapuló ruhabemutatók képviselték.

Az eseményt a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége – melynek Prohászka Béla az alelnöke – támogatta. A Landmark Hotel szintén nagymértékű anyagi és humán segítséget nyújtott a megvalósításhoz. A bálból befolyt bevétel egy részét a Pekingi Rehabilitációs Kórház részére ajánlották fel.

A sikerek között említhető a magyar divat iránti érdeklődés. Zhang Wei és Feng Li, neves kínai divattervezők több kiállításra és szakmai előadás megtartására kérték fel a csorvási kézi-szövőműhely képviselőjét, Hudák Mariannt.

 

Source: Beol


« Go to the news list